Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Μία Τεράστια Νυχτερίδα

Η φωτογραφία μίας τεράστιας νυχτερίδας προκάλεσε κατακλυσμό σχολίων από χιλιάδες χρήστες στο Twitter, όπου δημοσιεύθηκε και έγινε viral. Πρόκειται για μια χρυσοκέφαλη καρποφάγα νυχτερίδα "Giant Golden-Crowned Flying Fox" (Επιστημονική Ονομασία: Acerodon Jubatus ) και η φωτογραφία είναι από τις Φιλιππίνες.
Η φύση μας εντυπωσιάζει πάντα με την πολυπλοκότητα, την διαφορετικότητα και την ποικιλία της μορφής των έμβιων όντων που φιλοξενεί. Μας θυμίζει την ομορφιά που πρέπει να προστατέψουμε, να διατηρήσουμε και να κληρονομίσουμε στις επόμενες γενεές.
Η τεράστια αυτή νυχτερίδα είναι είδος υπό εξαφάνιση και ελάχιστος πληθυσμός σώζεται σήμερα κυρίως στην Ινδονησία και το Αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων. Το άνοιγμα των φτερών της μπορεί να φτάσει και τα 2,15 μέτρα. Παρά το μεγάλο μέγεθος, αυτές οι νυχτερίδες είναι χορτοφάγες και καταναλώνουν κυρίως φρούτα (γιαυτό και αποκαλούνται και Golden-Capped Fruit Bat).
Οι νυχτερίδες αυτού του είδους, είναι δειλά και άκακα ζώα και ο φόβος που προκαλούν έχει σχέση με την "κακάσχημη μορφή" τους και τον συσχετισμό τους με άλλα είδη που τρέφονται πολλές φορές με το αίμα των μικρών ζώων, αλλά και τις αναφορές με τον "Κόμη Δράκουλα".
Στην φωτογραφία μπορείτε να κάνετε εύκολα την σύγκριση μεγέθους, αφού υπάρχει η σέλα του δίκυκλου και το σπίτι από δοκάρι του οποίου η νυχτερίδα κρέμεται ανάποδα. Πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

Ψυχεδέλεια

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP