Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

"Crazy World of Arthur Brown" - Η Απόλυτη Ψυχεδέλεια

"Crazy World of Arthur Brown" είναι ένα Βρετανικό ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον τραγουδιστή Arthur Brown το 1967. Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος περιελάμβανε τους Vincent Crane (όργανο και πιάνο Hammond), Drachen Theaker (τύμπανα) και Nick Greenwood (μπάσο). Τεράστια εντύπωση προκάλεσε (πέρα από τον "στακάτο" Ροκ ήχο τους, τη ρύθμιση των ορειχάλκινων οργάνων του Crane και την παράξενη φωνή του Brown) το "φλεγόμενο κράνος" που φορούσε ο Arthur Brown κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων τους.
Το τραγούδι τους "Fire" (κυκλοφόρησε το 1968 ως single) πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και του απονεμήθηκε τάχιστα ένας "Χρυσός Δίσκος". Έφτασε στο νούμερο ένα στα Singles Charts στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, και μέχρι την δεύτερη θέση στο US Billboard Hot 100. Το μητρικό άλμπουμ "The Crazy World of Arthur Brown" έφτασε στο νούμερο 2 στα Charts Άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου και στον αριθμό 7 στις ΗΠΑ.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η δημοτικότητα του συγκροτήματος "Crazy World of Arthur Brown" ήταν τεράστια και είχε την ίδια απήχηση με τους Who, Jimi Hendrix αλλά και τον Joe Cocker.
Μετά την επιτυχία του σινγκλ "Fire", ο Τύπος συχνά αναφερόταν στον Brown ως "The God of Hellfire". Ακούστε την μεγάλη επιτυχία τους στο παρακάτω βίντεο. Πέρα από αυτή, τίποτα σημαντικό δεν έκαναν, παρά μόνο "ντόρο" με τις ψυχεδελικές εμφανίσεις τους.


Crazy World

Of

Arthur Brown


Το Εξώφυλλο του Single "Fire"
"Fire"(Lyrics)

I am the god of hellfire!
And I bring you Fire,
I'll take you to burn Fire,
I'll take you to learn
I'll see you burn

You fought hard and you saved and earned
But all of it's going to burn
And your mind, your tiny mind
You know you've really been so blind
Now's your time, burn your mind
You're falling far, too far behind
Oh no, oh no, oh no!
You're gonna burn

Fire, to destroy all you've done
Fire, to end all you've become
I'll feel you burn

You've been living like a little girl
In the middle of your little world
And your mind, your tiny mind
You know you've really been so blind
Now's your time, burn your mind
You're falling far, too far behind

Fire, I'll take you to burn
Fire, I'll take you to learn
You're gonna burn
Fire, I'll take you to bed
Fire, I'll take you, fire...

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Η ανάγκη για επικοινωνία γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός Ιστοχώρου, μέσα από την δυνατότητα που προσφέρει απλόχερα το Διαδίκτυο.
Αποτελεί μόνο ένα μέσο να εκφράσω, να αποτυπώσω και να κοινοποιήσω μερικές σκέψεις, ενδιαφέροντα και προβληματισμούς μου.
Αχιλλέας

Ψυχεδέλεια

Σκοτεινά Πάθη

Δεν πολεμούμε τα σκοτεινά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά, ουδέτερη, πάνω από τα πάθη αρετή. Παρά με άλλα σφοδρότερα πάθη. Αφήνουμε τη θύρα μας ανοιχτή στην αμαρτία.
Δε βουλώνουμε τ' αφτιά μας να μην ακούσουμε τις Σειρήνες. Δε δενόμαστε από φόβο στο κατάρτι μιας μεγάλης Ιδέας, μήτε παρατούμε το καράβι και χανόμαστε γρικώντας, φιλώντας τίς Σειρήνες.
Παρά εξακολουθούμε την πορεία μας, αρπάζουμε και ρίχνουμε τις Σειρήνες στο καράβι μας και ταξιδεύουν κι αυτές μαζί μας.

"Ασκητική" - Νίκος Καζαντζάκης

Back to TOP  

Back to TOP